Cuinar al vapor les verdures, una elecció saludable.

verdures vapor Les verdures congelades ens permeten tenir a casa, de forma còmoda, una àmplia varietat . Si disposem sempre de verdures al congelador ens pot ajudar a preparar qualsevol plat, és més preferible comprar les verdures congelades ja que si fem la congelació de la verdura de forma casolana haurem de cuinar o escaldar abans de congelar .
La verdura ultracongelada en el moment de la recol·lecció manté la seva qualitat nutritiva . És fonamental la rapidesa del procés d’ultracongelació per impedir el creixement microbis i la pèrdua de nutrients. La ultracongelació de la verdura es fonamenta en sotmetre-la, de forma molt ràpida , a temperatures molt baixes . Les pèrdues que es produeixen pel contacte amb l’aire , per la temperatura ambient o per la llum , es minimitzen gràcies al poc temps que transcorre entre la recol·lecció i l’ ultracongelació i envasat .
Per mantenir les propietats , de textura i sabor , una bona forma és cuinar la verdura al vapor, mantenint així, els nutrients i el sabor . La verdura congelada ve neta i a punt per ser cuinada , ni tan sols necessitem descongelar , i si ens ajudem d’una bona olla ràpida tenim verdura per menjar en 10 minuts .

 

Per generar vapor necessitem, almenys , 1/4 l. de líquid , encara que només anem a coure un grapat de mongetes, és a dir , una tassa d’aigua .
A més de la quantitat de líquid , per cuinar al vapor hem de tenir en compte que no podem omplir l’olla més de 2/3 de la seva capacitat , perquè funcioni correctament i el vapor circuli . Per a la cocció de verdures estarem cuinant a 110 º , ja que la cocció de les verdures és més acurada i així es manté l’aroma i els nutrients .
Taula de Temps per Cuinar Hortalisses i Verdura al vapor en Olla Ràpida :
Albergínia , 2 minuts

Coliflor , 4 minuts

Pèsols , 5 minuts

Pastanagues , 7 minuts

Mongetes , Cabdell , Col Llombarda , 9 minuts

Patates ( amb pell ), 8 minuts ( el vapor ha de sortir lentament perquè no s’obrin ).

Un cop obertes les bosses de verdura congelada es millor passar les a una bossa de congelació amb tancament zip , així podrem obrir i tancar la bossa traient del congelador la quantitat que necessitem en cada moment .

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s