L’al•lèrgia alimentària

Alergias alimentarias

Us recomanem un artícle molt interessant escrit desde vila web, http://goo.gl/an5SQb, sobre l’al·lèrgia alimentària. Davant el fet que molta gent esta generant intolèrancia, la diferència és per tenir en compte.

L’al·lèrgia alimentària és una resposta excessiva del sistema immunitari en entrar en contacte amb determinats aliments que es comporten com al·lèrgens, originant símptomes en l’organisme.

L’al·lèrgia alimentària, a diferència de la intolerància alimentària, produeix una resposta del sistema immunitària, en la qual s’activa la immunoglobulina E i altres mecanismes relacionats. La intolerància, generalment té símptomes en l’aparell digestiu i l’al·lèrgia pot afecta a altres òrgans.

Els aliments que afecten l’al·lèrgia més habitualment són la llet, peix, ous, fruits secs, soja, blat i mariscs.

Quins són els símptomes de l’al·lèrgia alimentària?

Els símptomes d’ una al·lèrgia alimentària poden ser únics o múltiples afectant una o més localitzacions i solen presentar-se en minuts:

· Alteracions de pell i mucoses: són les manifestacions més freqüents després de les digestives. Poden afectar la mucosa de boca i gola en forma de picor i/o irritació local en empassar l’aliment associant-se de vegades a inflor de llavis i llengua. A la pell poden aparèixer taques vermelles associades a picor (urticària). La dermatitis atòpica no sol ser una manifestació d’al·lèrgia alimentària encara que pot estar present.

·Símptomes oculars: enrogiment i irritació dels ulls.

·Símptomes respiratoris: obstrucció nasal, tos, xiulets al pit, dificultat respiratòria. La ronquera i l’estridor laringi alerten de l’afectació de la glotis (entrada a la laringe) per un angioedema i és una veritable emergència vital que cal solucionar immediatament.

·Manifestacions gastrointestinals com nàusees, vòmits, dolor abdominal i/o diarrea.

· Reacció al·lèrgica generalitzada (anafilaxi). És la més temible juntament amb l’angioedema de glotis, pel risc vital que suposa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s