Avui us presentem una recepta fàcil i original per una de les novetats que tenim al racó, els filets de barat 😉
Ingredients per 4 persones:
– Quatre Filets de barat del Racó de la delfi
– Melmelada de ceba (*)
– Quatre patates grosses, (tallades a rodelles més aviat fines)
– Sal
– Pebre negre en pols
– Oli d’oliva
– Vi blanc
Elaboració
Primer de tot, fem la melmelada de ceba, com expliquem a continuació:
*melmelada de ceba: Pelem i piquem 1kg de cebes, les posem en una cassola amb dues cullerades d’oli. Afegim sal i pebre, i les deixem a foc lent fins que quedin meloses. Quan estigui tova afegim el vi “Pedro Ximenez”, 150gr mel, dues cullerades de sucre moreno, un rajolí de vinagre de mòdena, i ho deixem durant vint minuts aproximadament. I ja tenim la melmelada de ceba feta.
Fregim les patates amb oli d’oliva i les deixem damunt un paper de cuina per treure l’excés d’oli. Seguidament, posem els filets en una safata plana amb un polsim de sal i pebre negre, unes gotes de vi blanc, i un raig d’oli d’oliva. Ho posem al forn a 180ºC, cinc minuts.
Per servir el plat, posarem primerament el llit de patates amb els filets damunt i ho cobrim tot amb la melmelada de ceba.
Esperem que us animeu tots a provar-ho. Bon profit!
Reblogged this on Celler-Adocse.