Quins aliments poden ajudar-nos amb l’al·lèrgia primaveral?

A les portes de la primavera, apareixen els molestos símptomes  que provoquen les al·lèrgies. Per una gran part de la població l’arribada d’aquesta estació, provoca irritació de coll, ulls amb molta picor i plorosos, esternuts freqüents, congestió nasal, cansament físic, asma.

L’al·lèrgia, és aquella reacció anormal que té l’organisme davant d’una substància totalment innòcua per ell. Es tracta d’una malaltia crònica, i és molt recomanable pels afectats prendre mesures abans del canvi d’estació per poder preparar el nostre organisme. La prevenció ens permetrà aconseguir un bon funcionament del fetge perquè pugui eliminar les substàncies tòxiques del nostre cos amb major facilitat i assegurar un bon funcionament del sistema intestinal, per realitzar les absorcions de vitamines i minerals correctament.

alergies

Hi ha un seguit d’aliments al nostre abast que ens ajudaran en l’al·lèrgia, perquè aquesta ens sigui una mica més portable:

–         Bròquil: ens aporta fibra , minerals , vitamines i sobretot és ric en vitamina C. La vitamina C és molt recomanable per prevenir les al·lèrgies, ja que estimula el nostre sistema immunològic fent que reaccioni ràpidament davant d’una infecció i que en aquest cas podria ser a les vies respiratòries. També podem dir que té propietats antihistamíniques.

–         Col, Bròquil, Col i Flor, Rúcula, Naps: son tots ells rics en fibra i ens ajudaran a disminuir la congestió nasal.

–         Cítrics: com la llimona, taronja, kiwi, mandarina,… son molt rics en vitamina C . En el cas de la llimona per exemple:  serà ideal pel mal de coll doncs té propietats bacterianes i antivirals. En el cas de la taronja per exemple: ens ajudarà a enfortir les defenses de l’organisme.

–         Ortiga: és molt bona per a disminuir la inflamació de les vies respiratòries gràcies a una substància anomenada Histamina ( que és una substància que segrega el nostra cos en la reacció al·lèrgica ).Es pot trobar en herbolaris. La podem cuinar de moltes maneres: bullida com una verdura normal , barrejant-la amb altres verdures o hortalisses i afegir-hi oli i sal . Es pot fer també  amb una truita o  fins hi tot fer-ne sopes barrejada amb api i ceba  .

–         Caldo de pollastre: és una bona font de vitamines i proteïnes que ens alleujarà les vies respiratòries, la congestió nasal i a més té un efecte antiinflamatori.

–         All i Ceba: ens ajudaran a obrir les foses nasals en el cas de tenir congestió nasal i també son molt bons per a enfortir les nostres defenses i així millorar el nostre sistema immunitari.

–         Bolets: contenen unes substàncies anomenades Citocines que son essencials en el desenvolupament el sistema immunitari i també en  la seva resposta davant un element patogen. I en el cas de l’al·lèrgia ens ajudaran en disminuir les infeccions respiratòries.

–         Gingebre: és molt bo per a la tos, pel coll irritat, ens redueix el dolor en general, etc… per que la seva ingesta sigui  una mica fàcil es pot barrejar amb begudes o en  els cuinats.

–         Iogurt: gràcies a la seva quantitat de Lactobacillus reuteri ens ajudaran a bloquejar la multiplicació de virus del nostre organisme.

–         Te o infusions: ens ajuden a hidratar i recuperar, part del líquid corporal perdut. Poden ser de varis tipus i cada una d’elles ens aportarà diferents propietats; la camamilla és un potent antiinflamatori, la menta millora la respiració, la farigola és un potent expectorant, té una funció antimicrobiana i ens anirà molt bé per la irritació del coll. ll.

–         Mel: és molt saludable, té moltíssimes propietats i entre elles és expectorant, alleuja el mal de coll, és antioxidant i també té una funció antimicrobiana.

–         Bayes de saüc: contenen Flavonoides que tenen una funció antimicrobiana i antioxidant. Normalment es pren barrejat en sucs, melmelades…

–         Pebrot : molt ric en vitamina C i a més conte una substància anomenada Queratina que és un bioflavonoide que fa que impedeix que no s’alliberi  la Histamina.

Un pensament sobre “Quins aliments poden ajudar-nos amb l’al·lèrgia primaveral?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s